Rutes

Ruta BTT Andorra

Ruta TRAIL-L

La volta a Andorra amb BTT en 3 dies i 160km de recorregut amb un desnivell de 6.300m. Una ruta pensada per ciclistes amateurs amb bon estat de forma i més experts, en la que es combinen trams de pista forestal amb divertits corriols, que de ben segur satisfan les expectatives de tots els bikers. Paisatges i paratges desconeguts inclús per gent local t'estan esperant! No esperis a que t’ho expliquin!

Etapa 1  (59 Km / +2923m)

Iniciem la ruta des del seu punt més baix, 841m a la Frontera Hispano-andorrana, en territori de l’Alt Urgell, per passar per les seves poblacions d’ Arcavell i Bescaran. Un inici de ruta tranquil per pista fins arribar als boscos de la Rabassa, ja en territori andorrà. Passant per Naturlandia, és un bon lloc per recuperar forces i disfrutar de les seves activitats com el Tobotronc. De baixada, un track divertit i sinuós fins a Sant Julià. Des d’aquí anem fins a Ós de Civís per finalitzar l’etapa.

Etapa 2  (46km / +1880m)

Sortint del peculiar poble de Ós de Civís, ens dirigim cap a la zona de Setúria sota la mirada de cims que ronden els 2.800m. Aquí iniciem un singletrack amb vistes a tot Andorra fins arribar a la zona de VallNord-Pal, per iniciar la baixada de més de 1.100m de desnivell fins a La Massana. Des d’aquí iniciem l’ascens al Coll d’Ordino pel seu camí vell. Els últims km de l’etapa es pedala per un track amb unes vistes d’altura espectaculars, passant per punts com el Roc del Quer o la Vall de Montaup.

Etapa 3  (51km / +1.455m)

Ens endinsem a un dels clàssic d’Andorra, però no per això menyspreable, la Vall d’Incles amb les seves típiques bordes, pastures, rius i pics abruptes. Passant per la població de Soldeu, iniciem l’ascens combinant singletracks i pistes per la zona de GrandValira, cap al Alt de la Llosada, a 2.560m d’altura, punt més alt de la ruta, des d’on iniciem una llarga baixada cap a Ribaescorxada i el Forn de Canillo, per acabar finalment a Encamp, passant prèviament pel Llac d’Engolasters.

Ruta TRAIL-S

La volta amb BTT a Andorra en 3 dies i 115km de recorregut amb un desnivell de 5.250m. La germana petita de la Trail-L, amb la que comparteix la major part del recorregut (punt de sortida i arribada de les etapes, punts emblemàtics, etc), però utilitzant “dreceres” per estalviar km i desnivell acumulat, que no per això menys atractiva ni divertida. Paisatges i paratges desconeguts, inclús per gent local t'estan esperant! No esperis a que t’ho expliquin.

Etapa 1 (39 km / +2.250m )

Iniciem la ruta des del seu punt més baix, 841m, en territori de l’Alt Urgell, per passar per Arcavell. Un inici de ruta per pista amb diversos tipus de flora a mesura que anem guanyant altura, fins arribar als boscos de la Rabassa, ja en territori andorrà. Passant per Naturlandia, és un bon lloc per recuperar forces i disfrutar de les seves activitats com el Tobotronc. De baixada, una pista fàcil però divertida. Fins a Sant Julià. Des d’aquí agafem carretera fins a Ós de Civís per finalitzar l’etapa.

Etapa 2 ( 40km / + 1.700m )

Sortint del peculiar poble de Ós de Civís, ens dirigim cap a la zona de Setúria sota la mirada de cims que ronden els 2.800m. Aquí iniciem un singletrack divertit i senzill fins arribar a la zona de VallNord, per iniciar la baixada de més de 1.100m de desnivell fins a La Massana. Des d’aquí iniciem l’ascens al Coll d’Ordino pel seu camí vell. Els últims km de l’etapa es pedala per un singletrack amb unes vistes d’altura espectaculars.

Etapa 3 ( 34km / +1.300 m )

Passant per la població de Soldeu, iniciem l’ascens entre singletracks i pistes cap a la zona d’Espiolets, a la zona de Soldeu de GrandValira, des d’on iniciem una llarga baixada cap el Forn de Canillo i el Santuari de Meritxell, per acabar finalment a Encamp. Si vols una experiència única, aquesta és la teva! Tant se val si fas la Trail-S com la Trail-L, en gaudiràs molt!

100% PERSONALITZABLE

Si no disposes de 3 dies, o en disposes de més, ens adaptem i personalitzem la teva ruta/estada; t’oferim més tracks / etapes per recórrer (XC, Enduro o DH), o altres activitats. Vens amb família? Us proposem una sèrie d’activitats turístiques alternatives/complementàries per gaudir-ho junts durant cada una de les etapes.

Ruta ABT mapa
Scroll to top